Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-3 (16/10/11)





Κόντρα σε όλους και σε όλα ο Παναθηναϊκός πήρε μια... καρυδάτη νίκη στην Ξάνθη με 3-2, έχοντας να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους 11 παίκτες της ακριτικής ομάδας... Εμπόδια του έβαλαν ο γνωστός και μη εξαιρετέος διαιτητής Παππάς, oι τραυματισμοί, αλλά και οι καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεπαν στον Καπίνο ούτε βολέ να κάνει στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, μετατρέποντας μια εύκολη νίκη σε θρίλερ.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκίνησε τους «πράσινους» με τις καθιερωμένες εκπλήξεις του, επιλέγοντας τους Βιτόλο, Σιμάο για το κέντρο και τον Κλέιτον για την κορυφή, αφήνοντας εκτός τους Κατσουράνη, Καραγκούνη και Πετρόπουλο. Οι άλλοι οκτώ ήταν οι γνωστοί: Καπίνο, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζέκα, Κουίνσι και Λέτο, όμως όλοι ήταν έτοιμοι να πάρουν μια σημαντική νίκη σε παραδοσιακά δύσκολη έδρα λόγω των γνωστών... καταστάσεων.
Πριν καλά καλά «ζεσταθούν» οι «πράσινοι» ήρθε και η πρώτη... αναποδιά, με τον τραυματισμό του Βύντρα που ανάγκασε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να τον αντικαταστήσει με τον Μαρίνο στο 18'. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο αφηνιασμένος Λέτο που δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες ούτε απο αγωνιστική απραξία ούτε από αέρα, κέρδισε το πέναλτι από τον Βιβιανί κάνοντας το 1-0. Πριν καν κοπάσουν οι «πανηγυρισμοί» στο «πέταλο», ήρθε το 2-0 από τον Αργεντινό και πάλι, ο οποίος επιβεβαίωσε πως εφέτος αποτελεί τον ηγέτη του Παναθηναϊκού εντός του αγωνιστικού χώρου.
Η απίθανη αποβολή του Βιτόλο ανάγκασε τον Πορτογάλο τεχνικό να αλλάξει τα πλάνα του, όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό ο Κουίνσι με ένα καταπληκτικό γκολ έκανε το 3-0, προδιαγράφοντας μια εύκολη νίκη... Λάθος. Κάτι ο Παππάς που έψαχνε αφορμή για να βάλει τους παίκτες της Ξάνθης στην περιοχή του Καπίνου και κάτι ο αέρας που δεν επέτρεπε στον 17χρονο τερματοφύλακα να εκτελέσει βολέ, μετέτρεψαν το παιχνίδι σε θρίλερ...
Ο Εντιμάρ στο 66' και ο Βλαχοδήμος στο 68' έδωσαν ελπίδες στην ακριτική ομάδα, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τρόπο να βγάλει την μπάλα από την περιοχή του λόγω αέρα και να μην τα καταφέρνει. Σε εκείνο το σημείο όμως ξεκίνησε η κατάθεση ψυχής των «πράσινων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Λέτο, ο οποίος είχε γίνει και αυτός αμυντικός προσπαθώντας να διώξει τους κινδύνους, ενώ η προσπάθεια όλων μόνο συγκινητική μπορεί να χαρακτηριστεί...
Τελικά, το σφύριγμα της λήξης του Παππά και η αναγνώριση οτι η αποστολή του δεν στέφθηκε με επιτυχία, βρήκε τους παίκτες του Παναθηναϊκού ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν, την κερκίδα να αποθεώνει τον Λέτο και να ζητά «να πέσει το παράρτημα στη Β΄Εθνική». Βέβαια από το ρεπερτόριο της εξέδρας δεν μπορούσε να λείπει και ο Χρήστος Πανόπουλος, με το σύνθημα «Χρήστο πονάς, γαμ... ο Πειραιάς».

SKODA Ξάνθη
(Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Μπέρτος (60’ Βλαχοδήμος) , Ντίκα (46’ Σουάνης), Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης.

Παναθηναϊκός
(Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα (18’Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (71’ Καντέ), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (42’ Κατσουράνης).